Particuliere markt

Chemische wasserij

Voornamelijk de particuliere markt maakt bij ons gebruik van de "chemische wasserij" Dit omdat wij gespecialiseerd zijn in luxe kleding zoals trouw-en avondjurken, smokings en maatpakken.
Chemisch reinigen is beter bekend onder de populaire term ‘stomen’. We merken dat dit vaak voor verwarring zorgt, omdat mensen denken dat deze reinigingsmethode iets met stoom te maken heeft. Zijdelings klopt dit ook wel, omdat voor het afwerken van de kleding, net zoals bij uw strijkijzer thuis, stoom wordt gebruikt. Het reinigingsproces zelf lijkt eigenlijk nog het meest opwassen. Alleen wordt er niet in water gewassen, maar in een oplosmiddel perchloorethyleen(PER) genaamd. Dit klinkt milieuonvriendelijk, maar niets is minder waar. Een chemischreinigingsmachine is een volledig ’gesloten’ systeem. Dit betekent dat de vloeistof keer op keer wordt gereinigd en gedistilleerd. Het vuil wordt in (bijna) vaste vorm afgevoerd naar speciaal daarvoor uitgeruste bedrijven.

Chemisch reinigen is geen wondermiddel. In tegendeel zelfs. Kleding wordt eigenlijk maar om twee redenen chemisch gereinigd.

  1. De stofsamenstelling of confectiemethode verdraagt geen water
  2. De vervuiling is hoofdzakelijk ‘vet’ van aard.

Oplosmiddelen weten hier goed raad mee. Water gedragen vlekken laten zich juist moeilijk verwijderen in het proces. Ook heeft ‘gestoomde’ kleding niet de specifieke frisse geur van gewassen kleding. Naast het Chemisch reinigen wordt uw kledingstuk vakkundig door ons personeel netjes afgewerkt 'geperst' en ingepakt zodat u kledingstuk er netjes en verzorgt uitziet.

Ophaal en brengservice

Binnen ons verzorgingsgebied is het mogelijk om uw was/stoomgoed bij u thuis of op het werk op te halen en te brengen tegen een kleine vergoeding.

Contact

KoWasTo - Snel-O- Nette
Industrieweg 18
8304 AD Emmeloord
@: info@snel-o- nette.nl
T: 0527-619100
KVK nr: 39101543
BTW nr: NL138353505B01

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag t/m/vrijdag 9:00 - 17:30 uur
van 12:30 t/m 13:30 pauze
Geen Koopavond
Zaterdag:
9:00 - 12:30 uur

Stel een vraag

Versturen